Kalács

Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 kg tönkölyliszt
2,5 dkg élesztő
szójatej/tejpor
vanília aroma
édesítő



A töltelékhez:
(attól függ, hogy milyen kalácsot szeretnénk)
Tök + narancsa aroma + vanília aroma + édesítő
2 puding + gyümölcs + édesítő
gesztenyepüré

Elkészítés:
Az élesztőt vízzel és mézzel felfuttatjuk és a tészta többi hozzávalójához adjuk, majd jól átdagasztjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd megtöltjük (én el szoktam felezni és 2 rudat csinálok), tepsibe tesszük és újabb fél órát állni hagyjuk. Ezután közepes lángon barnára sütjük. Közben, hogy puha legyen, kenjük meg a tetejét egy kis növényi tejjel.

Tökös töltelék:
Kisebb sütőtököt megsütünk, kiszedjük a héjából, ízesítjük, és már lehet is tölteni a kalácsot.

Pudingos töltelék:
2 pudingot fél liter vízben megfőzünk, édesítjük, lehűtjük, gyümölcsöt adunk hozzá, majd lehet tölteni.

Gesztenyés töltelék:
A gesztenyepürét lehet egy kis reszelt almával dúsítani. Nem lesz olyan negédes, viszont a gesztenye ízét nem veszíti el.