Zöldségpörkölt zabpehelyfasírttal

Zöldségpörkölt hozzávalók:
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
1 ek. paprika krém
1 ek. vegamix
3 ek. szójatejföl
3 tk. kukorica keményítő
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

zöldség (kukorica, borsó, csicseriborsó, répa, zöldbab, kidnybab)

Elkészítés:
A hagymákat megpirítjuk, majd belerakjuk a fűszereket, valamint utána a zöldségeket. Először azokat, amik teljesen nyersek, majd a fagyaszottakat és a konzerveket. Ezután belekeverjük a szójatejfölt is. A kukoricakeményítőt kis vízzel összekeverjük, és utána lehet beletenni a pörköltbe.

Zabpehely fasírt 
Hozzávalók:
0,5 kg zabpehely
2 tk só
2 ek. vegamix

Elkészítés:
A tepsibe beleegyengetjük a zabpelyhet, rászórjuk a sót és a vegamixet. A dupla mennyiségű vizet forralunk, ráöntjük, összekeverjük, alufóliával letakarjuk és kb. fél órát magas lángon sütjük.