Reggeli kásák

A reggeli kásákhoz egy kis kreativitás kell. Szeretnék most ötleteket adni, hogy aztán variálhasd úgy, ahogy kedved tartja. Én sem szoktam mindent használni a felsoroltak közül, de mindenki mást tud beszerezni, és esetleg mindenkinek más ízlik.

Gabonák, amiket fel lehet használni:

zab(pehely)
árpa(pehely)
rozs(pehely)
kuszkusz
köles (cukorbetegeknek magában nem ajánlott)
hajdina
búzadara
kukoricadara
rizs
gersli

Elkészítés:
1. pudinggal - bármilyen ízesítésűvel meg lehet bolondítani a kását.  1 vagy 2 zacskóval is lehet használni. A lényeg az, hogy a víz és növényi tejmennyiségéhez számítsuk hozzá, hogy 1 pudinghoz fél liter tej kell, továbbá, hogy mennyit vesz fel az adott gabona.

2. friss vagy fagyaszott gyümölccsel - nem csak egy-két darabot adjunk hozzá, hanem legalább egy fél kg-ot. Mikor már megfőtt a gabona, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a gyümölcsöt.

3. fűszerekkel és aromával - narancs, citrom vagy vanília aromával nagyon ízletes tud lenni egy kása. Ehhez adhatunk még fahéjat, vagy mézeskalács fűszert, gyömbérport.

Ezeket lehet kombinálni.

Zabpehelykása cseresznyés pudinggal és szederrel