Sült édes reggelik

Hasonlóan a kásákhoz itt is csak ötleteket szeretnék adni a finom reggelikhez. A felhasználható gabonák ugyanazok.

Gabonák, amiket fel lehet használni:
zab(pehely)
árpa(pehely)
rozs(pehely)
kuszkusz
köles (cukorbetegeknek magában nem ajánlott)
hajdina
búzadara
kukoricadara
rizs
gersli

Elkészítés:
1. rakottan: előre kicsit meg kell főzni a gabonát egy kis édesítővel, hogy tudjuk rétegezni. Lehet gyümölccsel, pudinggal, fűszerrel, vagy ezek kombinációjával.

2. csak szimplán sülve: ez nagyon-nagyon egyszerű, ha valakinek nincs sok ideje arra, hogy főzzön. Ebben az esetben ez tökéletes! Minden hozzávalót beleteszünk egy tepsibe, a nyers gabonát, az édesítőt, gyümölcsöt, fűszereket, pudingot és felöntjük forró vízzel vagy forró növényi tejjel. Alufóliát rakunk a tetejére és be a sütőbe! A sütési idő a gabonától függ. A rizsnek pl. kell egy óra, a kuszkusznak és a pelyheknek elég csak fél óra.

Gyümölcsturmix-szal, kompóttal, lekvárral fogyaszthatjuk.


Sült kuszkusz epres pudinggal és aszalt szilvával, plusz még egy kis fagyasztott meggyel