Babos káposzta

Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta
0,5 kg bab
20 dkg gabonakolbász
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
2 vöröshagyma
4 db babérlevél
3-4 ek. liszt
2 dl növényi tejföl

Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük.  Közben megpirítunk 2 fej hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Ezek utána beletesszük a fűszereket (1 tk borsikafű, 4 babérlevél) és a gabonakolbászt. A sóval óvatosan bánjunk, és kóstoljuk meg, hogy egyáltalán kell-e bele!  Kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk.  A megfőtt babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk annyi lével, hogy kb. 1 cm lé még álljon rajta. A lisztből rántást készítünk, és 2 dl növényi tejfölt keverünk bele.  Ezután a rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztához. A lényeg, hogy a káposzta leve enyhén besűrűsödjön. Kenyérrel tálaljuk.