Lecsó

A hozzávalókhoz azért nem írtam mennyiséget, mert ezt rábízom a kedves olvasóra és az ízlésére. A hagyma jó ízt ad neki, azt nem szabad sajnálni. A férjem jó paradicsomosan szereti, a nagypapám paradicsom nélkül csinálja. Lehet próbálgatni az arányokat.

Hozzávalók: 
paradicsom
paprika
hagyma
borsikafű
pirospaprika
fokhagyma
édesítő



Elkészítés: 
Először minden hozzávalót előkészítünk, a hagymát felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomot lehéjazzuk és feldaraboljuk. A paradicsomot úgy lehet a legegyszerűbben lehéjazni, ha kivágjuk a szárát és négy részben bevágjuk a héját, majd forró vízbe dobjuk pár percre, amikor már látjuk, hogy  kezd felpöndörödni a héj, akkor kivesszük és egyszerűen lehúzzuk. Ha mindent előkészítettünk, akkor megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a paradicsomot, semmiképpen sem vizet, majd a paprikát és a fűszereket. Addig fűzzük, amíg a paprika meg nem puhul, majd kenyérrel, tésztával, tarhonyával, virslivel vagy gabonakolbásszal tálaljuk.