Töltött paprika

Hozzávalók:
paprika
1 ek. rizs/paprika
1 hagyma
2 tk pirospaprika
gomba - reszelt - fél kg záraz rizshez fél kg gomba
zabpehely/zabpehelyliszt - 4-5 ek. fél kg száraz rizshez
zsemlemorzsa - ezzel lehet a sűrűségét alakítani
borsikafű
vegamix                        


Paradicsomos öntet:
paradicsomlé
bazsalikom
oregano
édesítő
kukoricakeményítő/ pirított liszt


Elkészítés:
A paradicsomlevet a többi összetevővel összefőzzük, majd kukoricakeményítővel vagy pirított liszttel behabarjuk, és már kész is a paradicsomos öntet.

Megdinszteljük a hagymát, majd fűszerezzük és beletesszük a a gombát és megfőzzük. Közben a rizs tepsibe teszünk, dupla mennyiségű vizet öntünk rá, lefedjük alufóliával, majd 45-60 percig sütjük 200-250 °C-on. Ha kész van akkor összekeverjük és megtöltjük a paprikákat. A paprikákat olajozott tepsibe kisütjük, rakhatunk rá egy kicsit a paradicsomlevet. Ha több töltelék marad, mint amennyi paprika van, akkor se essünk kétségbe, belefőzhetjük gombócként a paradicsomlébe, vagy a tepsibe a paprikák mellé rakhatjuk, vagy egyedül kisüthetjük. A paradicsomlével tálaljuk.