Szamósza

Hozzávalók:
Tészta:
1,5 kg tönkölyliszt
4 tk. só
fűszerek
kókuszzsír 150-200 g - eredetileg olajba kellene kisütni, ha van benne egy kis olaj, akkor úgy is jó



krumplis-borsós-répás töltelék:
3 krumpli
2 nagy répa
1 kis tálnyi borsó
1 fej vörös hagyma
2 gerezd foki
vegamix
1 tk. borsikafű
0,5 tk. kurkuma
0.5 tk. koriander
1 tk mustár
1 tk. gyömbérpor
citromlé
chilkipor

babos-kukoricás-gombás töltelék:
1 konzerv kukorica
1 konzerv bab
1 kis konzerv gomba
vegamix
1 vöröshagyma
1 gerezd foki
1 tk borsikafű
1 tk. koriander
1 tk gyömbér
chilipor

Elkészítés:
3 tepsi lett ebből az adagból, a töltelékből maradt kicsi. Mind a két töltetléket úgy készítjük el, hogy a hagymánkat megpirítjuk és megfűszerezzük, az elsőnél a zöldségeket megpucoljuk, apró darabokra vágjuk és megfőzzük, majd ha kész a hagymás alap, akkor bele lehet keverni a zöldségeket. Ne legyen túl sok leve, mert akkor kifolyik a tésztából. A szamószakészítővel betöltjük. 20 percig 200- 250 fokon sütjük.