Gyümölcsös-diós kenyér

Hozzávalók:
400 g tönkölyliszt
400 g tönkölyfehérliszt
2 csomag szárított élesztő
1 tk. sztívia
500 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, datolya, mazsola) egy órára langyos vízbe beáztatni, majd feldarabolni
300 g különböző olajos magvak
1 ek. kókuszzsír
1 tl. só
                                                     kb. 500 ml meleg víz
                                                     1 tk. darált édeskömény
                                                     fél tk. ánizs, koriander és fahéj (darált)

Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tészta legyen és 5 percig dagasztjuk. Utána egy meleg helyre rakjuk 1 órára pihenni, addig amíg a tészta majd a duplájára nő. Ketté osztjuk és két kiolajozott formába tesszük és szépen egyenletesen elosztjuk. A sütőben 15 percig 80 °C-on hagyjuk, majd 50-60 percig sütjük. Az első fél órában 190°C-on, majd a fennmaradó időben 170-180°C-on. Az első fél óra után a kenyeret le lehet fedni alufóliával és akkor nem lesz olyan sötét a teteje.