Kalács virág

Hozzávalók:
Tésztához:
0,5 kg tönköly liszt
30 dkg kókuszzsír/ 2 darab összeturmixolt alma
növényi tej
vanília
élesztő
édesítő (ízlés szerint)
egy csipet só

Vegán túróhoz:
1 csésze főtt köles
150 ml felvert Hulala (növényi tejszín)
                                                     fél citrom leve és héja
                                                     1 csomag agar-agar+ 1,5 dl víz
                                                     vanília
                                                     édesítő

Elkészítés:
Összekeverjük a tészta hozzávalói közül a szárazakat. Ha száraz élesztőnk van, akkor azt is belekeverjük, ha nem, akkor egy kis langyos vízben egy kanál mézzel felfuttatjuk. Ha turmixolt almát választjuk, akkor vigyázzunk, lehet nem lesz szükség a szójatejre. Ha összegyúrtuk a tésztát, akkor meleg helyen kelni hagyjuk minimum egy fél órát. A kölest fel lehet rakni előbb főni. Ha megfőtt, kicsit hűlni hagyjuk. Az agar-agart 1 percig főzzük, majd azt is kicsit hűlni hagyjuk.Közben felverjük a Hulalát. Ha minden elő van készítve, akkor óvatosan összekeverjük a hozzávalókat. A végső formába öntést elég nehéz elmagyarázni, így inkább ennek a videónak a segítségével megmutatom. Mivel a túrót jó vastagon lehet kenni, ezért én csak feleztem a tésztát, de meg lehet minden finomsággal tölteni és esetleg több rétegesre elkészíteni.