Sajtos burgonyalabda

Nekem nem maradtak olyan szép gombócok, mint az eredeti receptben, de az íze mindenért kárpótolt.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
10 dkg vegán sajt/ füstölt tofu
2 ek. tojást helyettesítő por/ lenmagpor/zabliszt
1 ek. fekete só
1 tk. szárított kapor/ friss kapor
olaj



Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt vegán sajtot, a tojás helyettesítőt és fűszerezzük. Keverünk hozzá 2 evőkanál olajat, majd vizes kézzel kisebb tenyérnyi labdákat formázunk a masszából. Kiolajozott tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük őket. A tetejét is átkenjük olajjal és 180 fokos sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és tálalhatjuk. Mellé fűszeres paradicsomszószt, vagy fokhagymaszószt is kínálhatunk, de anélkül is nagyon finom.